TRYCK/MÄRKNING

Vi hjälper till med märkning av olika slag. Tryck på kläder är ett utmärkt sätt att profilera era företagskläder och sprida ert varumärke på ett snyggt och proffisigt sätt. Men en logo-märkning på era arbetsplagg visar ni att ni bryr er om hur ni upplevs av era kunder, bygger starkare varumärke och era anställda känner större tillhörighet till företaget som de representerar. 

För alla material krävs olika metoder för att återskapa ett så bra och tåligt tryck som möjligt. Här nedan kan du läsa om dem olika metoderna. Placering och storlek på trycken på kläder är nästan helt valfritt.

 

Screentryck

Denna tryckmetod är den vanligaste och är väldigt slitstark. Genom en form av nät eller screen appliceras trycket direkt på plagget. Screentryck kan göras i allt från riktigt små serier till stora volymproduktioner. Underlaget man trycker på ska gärna vara platt vilket gör att grovstickade plagg inte är speciellt lämpliga. Bäst för screentryck är t-shirts, piké, väskor, jackor, logoband etc som går att ta igenom en torkugn.

 

Transfertryck

Vid transfertryck trycks först budskapet på ett specialpapper med lim på. Därefter värms transferpappret fast på plagget. Detta gör att trycket ligger uppe på plagget medan det i screen "sugs" in i plagget. 
Denna metod används ofta när en produktion delas upp i kortare serier, t ex för klubbar som kontinuerligt får nya medlemmar eller för styckförsäljning i butik.
Transfertryck används också på textiler när trycken består av fotografier, toningar eller andra saker som gör att screen inte fungerar.

 

Direktbrodyr

Att använda brodyr på kläder, väskor och badlakan etc. ger ett snyggt och kan i vissa sammanhang ge produkten en lyxigare känsla. Brodyr bör inte användas på tunnare tyger som t.ex. t-shirts eftersom tyget då får svårt att hålla uppe. Stor fördel med brodyr jämfört med screentryck är att man inte betalar per färg man använder utan hur många stygn som krävs för broderiet. En datastyrd brodyrmaskin kan brodera fantastiska och exklusiva designer och loggor på plagget. Om du som kund vill ha broderade plagg kommer vi att be dig om ett original. Detta scannas sedan in i den dator som styr brodyrmaskinen. Direktbrodyr passar bra på lite mer exklusiva plagg i framförallt mindre serier.

 

Vävda märken

Med ett vävt märke får du en exklusiv, tydlig och snygg märkning som passar utmärkt på en mer dressad look så som som piké, kavaj, skjortor. Mycket passande även till handdukar, plädar m.m Ett väv märke höjer plaggets ustseende och ger ett exklusivare uttryck.

 

Broderade märken

Ett broderat märke ger en riktigt exklusive känsla. Dessa passar utmärkt till pikeér, college, jackor, byxor och väskor. De går att få med antingen langetterad elller broderad kant som antingen kan sys på för en extra effekt eller värmas på.

 

 

Lasergravyr

Lasergravyr är utmärkt för att märka pennor, glas och föremål av metall. Med laser går det även att gravera och skära i läder och trä.

 

 

Kontakta oss om du har funderingar kring hur just ditt företag kan profilera sig på bästa sätt.